Снимка Pexels Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен  прогнозира: Едно е

...
Снимка Pexels Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен  прогнозира: Едно е
Коментари Харесай

Кристиан Дростен, вирусолог: Едно е сигурно: до Великден пандемията няма да е отшумяла

Снимка Pexels
Водещият немски вирусолог Кристиан Дростен  предвижда: " Едно е несъмнено: до Великден пандемията няма да е отшумяла ".

Според неговата прогноза, животът ще се възстановява чак през лятото, написа Дойче Веле.

 
От през днешния ден в Германия влиза в действие новият локдаун - и все пак водещият немски вирусолог Кристиан Дростен не чака бързо нормализиране. " Едно е несъмнено: до Великден пандемията няма да е отшумяла ", съобщи той пред немското издание " Нойе Оснабрюкер Цайтунг " и добави: " Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, само че единствено в случай че в този момент успеем да овладеем разпространяването на ковид ". За задачата, предлага Дростен, всеки от нас би трябвало да се държи по този начин, като че ли е инфектиран. И противоположното: да се отнасяме към другите по този начин, като че ли те са инфектирани. Само по този начин може да се пресече пътят на болестта, счита вирусологът.

" Предстоят месеци на съществени ограничавания "

Според преценката на Дростен, от изключително значение в битката против ковид е засиленото потребление на бързи проби за Ковид-19. " Така можем да установим освен дали даден човек се е заразил с ковид, само че и дали и до каква степен е инфектиран за останалите ", съобщи вирусологът.

Предстоят тежки времена, предизвести и немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничавания, съобщи Шпан пред немската социална телевизия ZDF. Германия се намира в невиждана обстановка, предстоят месеци на съществени ограничавания, предизвести още той.

Какви ограничавания важат от през днешния ден

От през днешния ден в Германия важат новите ограничения против ковид. Врати затварят всички заведения за хранене, питейни заведения, клубове и нощни заведения. Същото важи за театрите, оперите, концертните зали и кината. Германците имат право да се срещат на открито единствено с още едно домакинство, а пътуванията за туризъм са неразрешени. За сметка на това учебните заведения и детските градини остават отворени. Търговските обекти също ще продължат да работят, въпреки и с по-строги ограничавания. Предвидено е тези ограничения да важат най-малко до края на ноември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР